PINELL DE BRAI

La història protagonitza la Cursa dels Biberons de Pinell de Brai

Albert Pascual | PINELL DE BRAI

28/06/2016

Tercera cursa dels Biberons a Pinell de Brai, la semi nocturna amb rerefons històric pels escenaris bèl·lics de la serra de Pàndols i Cavalls. Aquesta és en una prova puntuable per al circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre.

La jornada esportiva va ser molt més que una cursa, i és que des de migdia i en diferents escenaris del poble, es van dur a terme recreacions històriques d'aquella Lleva del Biberó, la quinta de joves que amb tan sols 17 anys van haver d'anar a la Guerra i ara són els homenatjats amb el nom de la cursa.

La cursa va començar des de l'interior de la Catedral del Vi, un dels edificis més emblemàtics de Pinell i la Terra Alta. Després de passar pel nucli antic, el recorregut es va dirigir cap a les serres de Cavalls i Pàndols. 22 kilòmetres i més de 1300 metres de desnivell en una cursa absoluta que va arribar fins a la cota 705 on s'erigeix el monument a tots els que van lluitar a la Batalla de l'Ebre.

En total han participat més de 200 participants en les diferents proves: cursa absoluta, marxa, junior i cadet amb una procedència molt diversa.

Mustapha Basyid de la UEC Tortosa va ser el primer a completar el recorregut amb 2:11:13 seguit de Josep Benaiges i Aleix Arrufat. En categoria femenina, Ragna Debats es va imposar en fer un crono de 2:23:32 seguida de Gemma Colomé i Marta Paulino.

Amb la cursa dels Biberons acabada només quedaran tres proves del circuit ebrenc: al juliol la Nocturna dels Cocons a Tivenys, a l'agost la Caramella-Caro de Roquetes i finalment l'11 de setembre la cursa Vila de Falset.

La classificació general femenina l'encapçala Marta Paulino amb 1008 punts a quasi 400 punts de la segona, Diana Garcia. La general masculina és per a Mustapha Basyid amb 982 punts. El segueix Lluisma Mas amb 748 i Víctor Mestre amb 742 punts en total.