TORTOSA

La ciutadania de Tortosa recordarà les víctimes dels bombardejos del 15 d’abril de 1938


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | TORTOSA

11/04/2018

El record a totes les víctimes dels intensos bombardejos sobre Tortosa ara 80 anys seran recordats aquest diumenge al migdia en l’acte Memòria i Pau que la ciutadania tortosina farà en record als que van patir la Guerra Civil. De fet, des de les associacions que impulsen aquesta iniciativa, Amics i Amigues de l’Ebre i Amics dels Castells, es xifra en un miler, el nombre de persones que van morir només a la ciutat durant els anys de guerra.

L’acte s’iniciarà a les 12 del migdia d’aquest diumenge, coincidint amb la data i hora d’un dels bombardejos més importants que va patir la ciutat durant la contesa. Els assistents podran escoltar les lectures de relats de l’època i també es farà un homenatge a la crònica d’Ernest Hemingway que va escriure sobre els fets de Tortosa d’aquest 15 d’abril de 1938. I és que la capital del Baix Ebre va ser una de les ciutats catalanes més afectades durant la guerra.

Des de l’organització es crida a la concòrdia en un acte de record a tota la gent que va morir durant aquells dies. L’acte acabarà amb l’ofrena de 80 clavells que es llençaran des del Pont Roig per part de supervivents tortosins de la Guerra Civil.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>