TORTOSA

La CUP porta al ple la retirada de la simbologia franquista de Tortosa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

05/09/2019

La primera moció de la CUP per encetar el nou curs polític a Tortosa demana la retirada de la simbologia franquista. La proposta recull tota la simbologia inclosa en el catàleg elaborat pel mateix Ajuntament de Tortosa excepte el monument de la Batalla de l’Ebre per tal de facilitar l’aprovació de la moció, i tenint en compte que el consistori no n’és el propietari. Així, es demana la retirada de més d’una vintena de plaques d’habitatges, inscripcions o un escut que hi ha a la catedral.

L’altra moció de la CUP reclama una escola bressol pública a la ciutat, prevista en els properes pressupostos municipals perquè estigui apunt per al curs 2020-2021 amb 50 places, ampliables a 100 en un segon curs. El portaveu de la CUP, Xavier Rodríguez, ha afirmat que els estudis demostren que les diferències socials es redueixen quan abans comença l’escolarització dels infants. També ha defensat que es tracta d’una mesura eficient per la igualtat efectiva entre dones i homes.

Rodríguez ha lamentat que Tortosa sigui una de les poques ciutats de Catalunya, amb un nombre d’habitants similar, que no disposi d’una escola bressol pública.

Rodríguez ha recordat que l’Agenda Local 21 aprovada al 2009 fixava com una prioritat disposa d’escoles bressol públiques a la ciutat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>