TORTOSA

Roigé busca una aliança que inclou Ciutadans per seguir a l’alcaldia


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

04/05/2019

En poc més de 20 dies, Junts per Tortosa ha passat de demanar als partits sobiranistes que no pactessin amb els partits del 155 a buscar la complicitat de l’únic regidor de Ciutadans. La candidatura de Meritxell Roigé ha perdut un regidor després del 26-M, i l’actual alcaldessa ja ha començat a buscar un pla B per si finalment no pot reeditar el pacte amb Esquerra. Una estratègia per salvar l’alcaldia que passa per aconseguir el suport dels tres regidors socialistes i també del regidor de Ciutadans, encara que siga traint el compromís que l’exalcalde Ferran Bel expressava el passat 13 de maig. Segons Bel, calia aconseguir governs en sintonia amb el país, i no pactar amb el PSC, Ciutadans o el PP després de les municipals.

Però fonts properes a la negociació han confirmat que la mateixa Roigé va parlar dilluns amb el regidor electe de Ciutadans, Miquel Albacar. En esta conversa, la candidata de Junts per Tortosa va arribar a proposar-li participar, ara o més endavant, en un govern en què també podria ser-hi el PSC, a canvi del seu vot durant el ple d’investidura del proper 15 de juny. Amb tot, durant la campanya i també després del 26-M, Albacar ha dit que aposta pel canvi a Tortosa, i ha deixat clares les seues condicions per donar suport al proper govern. Unes condicions que ha tornat a reiterar en cadascun dels contactes que ha tingut després de les municipals: garantir la neutralitat de l’espai públic, un compromís clar contra la corrupció, i rebaixar un 10% el sou als polítics i càrrecs de confiança de l’Ajuntament.

Ciutadans tenien previst reunir-se este dimarts amb representants del PSC en un escenari neutral. De fet, els socialistes tortosins també tenen al damunt de la taula l’opció de propiciar un govern de progrés i de canvi, quatre anys després de l’entesa que es va frustrar quan els republicans van preferir que Bel continués a l’alcaldia.

AMPLIACIÓ / / Després del ressò que ha tingut esta informació, la mateixa Roigé ha fet un tuit per negar que hi hagi cap pacte amb Ciutadans.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>