ASCÓ

Argilaga i Gòdia donen la victòria a l'Ascó

Albert Pascual | ASCÓ

22/03/2016

Resultat positiu per a l'Ascó en un partit que significava el retrobament d'Asier Eixaguirre amb el seu equip després de tres mesos de lesió.

Molt entretinguda ha començat la primera part del partit entre l'Ascó i el Peralada. L'equip de Miguel Rubio ha començat de la millor forma i quan corria el minut 5', el Peralada cedeix una pilota enrere per al seu porter de forma arriscada, i la pressió de Virgili i Argilaga acabava amb la pilota al fons de la xarxa visitant després que la pilota piqués en la cama d'aquest últim.

L'Ascó ha dominat amb claredat els minuts següents i Gallego en el 15' podria haver fet el segon després d'una gran triangulació entre Bertomeu i Virgili que assistia al lateral dret asconenc que ha acabat estavellant la pilota sobre el cos del porter Ureña.

La reacció del Peralada s'ha produït cap al minut 18' amb un remat de Jaume que Manolo ha aturat molt segur a sota dels pals. De nou al 22' el Peralada ha pogut empatar, però la jugada col·lectiva que ha finalitzat Marc Mas l'ha refusat el porter asconenc a córner evitant així el gol.

Després d'aquests moments d'angúnia, l'Ascó ha pogut sentenciar en una gran acció per la dreta d'Argilaga que enviava a Virgili i aquest provava una vaselina que ha parat el porter del Peralada.

La primera meitat, molt oberta i amb alternatives per als dos equips, acabava amb 1 a 0 favorable per a l'Ascó.

Ja en el segon temps no ha trigat molt l'Ascó a sentenciar, ara sí, el partit. Artur Gòdia era objecte d'una falta frontal i ell mateix l'executava amb un potent xut ras que passava entre les cames de la tanca defensiva i acabava inevitablement al fons de la xarxa.

A partir d'aquest moment l'Ascó s'ha apoderat del partit i més i millors gols hagueren pogut veure el centenar d'espectadors aplegats a l'estadi municipal. En el 69' Bertomeu assajava un gran xut des de més de 35 metres que Ureña refusava amb l'aturada del partit evitant el gol de la jornada. Tan sols un minut, Socías posava la pilota a la dreta per Edu Vives que al primer toc l'enviava dins l'àrea per Gallego que també de primeres rematava massa creuat en una gran acció del conjunt asconenc.

El bon joc desplegat per l'Ascó s'ha continuat veient sobre la gespa del municipal. Només als últims minuts d'encontre el Peralada ha protagonitzat alguna jugada de perill. Sobre el minut 83', una falta lateral dels gironins, deixava a Lluc en una immillorable posició en la frontal de la petita per escurçar distàncies, no obstant això, Manolo, molt ràpid, ha sortit a tapar i amb el cos ha evitat el gol del central visitant.

Abans del final del partit, l'Ascó podria haver fet novament el tercer gol amb una gran cavalcada de Dani Argilaga que trepitjava àrea, i acabava rematant a les mans de Ureña de forma precipitada.