TORTOSA

La Generalitat impulsa una nova llei contra els símbols franquistes


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | TORTOSA

11/07/2018

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat este dimecres que s’impulsarà una nova llei que aglutinarà totes les normes sobre memòria democràtica. Una llei anunciada a la Comissió de Justícia del Parlament que preveu facultar la Generalitat per retirar la simbologia franquista que quede a carrers i places de Catalunya, com és el cas del monument al mig del riu a Tortosa.

En el cas de Tortosa, s’haurà d’estudiar el que s’acaba fent perquè hi ha una consulta ciutadana prèvia a la llei. En este sentit, l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé ha dit que l’Ajuntament sempre ha respectat la normativa vigent.

20 dels 21 regidors del consistori, van impulsar ara fa dos anys una consulta entre la ciutadania per demanar la retirada o reinterpretació del monument i on es va decidir la seua reinterpretació.

El monument franquista de Tortosa va ser votat ara fa dos anys amb una participació del 29%. Un 68% dels veïns van elegir reinterpretar-lo, i un 31% retirar-lo. En qualsevol cas, el monument continua intacte al mig del riu.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>