TORTOSA

Tortosa torna al segle XVI amb la Festa del Renaixement


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

19/07/2019

Tortosa ja s’ha endinsat al segle XVI. Aquest dijous a la tarda es va donar el tret de sortida a la XXIV Festa del Renaixement amb l'acte inaugural a la plaça de l'Ajuntament. L'acte va comptar amb la presència d'un nou personatge, Leonardo da Vinci, que és protagonista d'una de les novetats d'enguany. A més, es va lliurar l'estendard de la Festa a l'associació de Famílies Nobles de la Festa del Renaixement. Després de realitzar l’entrada simbòlica a la Tortosa del segle XVI des del Portal del Romeu, va tenir lloc el pregó. L'encarregat de fer-lo va ser el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, pel treball fet perquè Tortosa acollís els World Sports Games. En el seu pregó, Domingo va subratllar la importància de l'esport popular i va posar Tortosa al llarg de la història com a exemple de la defensa de les llibertats i la convivència.

Amb l'ajuda de diverses cançons de grups i cantautors de l'Ebre, Domingo va fer seves moltes de les reivindicacions que fa la ciutat i el territori per millorar la seua situació al conjunt del país, i va defensar un país equilibrat.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va afirmar que Domingo va ser “ànima i artífex” dels World Esports Games i va agrair la seva implicació. També va remarcar que la Festa del Renaixement és una oportunitat per dinamitzar la ciutat.

La Festa del Renaixement rep enguany el reconeixement que l’acredita com la millor festa popular de l'Estat, elegida a través del concurs impulsat per l'agrupació d'allotjaments rurals Casas Rurales, que aplega 20.000 establiments de tota la Península. El regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, va destacar el seu caràcter internacional.

Durant els quatre dies de la festa s’han previst nombrosos actes al carrer i una quinzena d'espectacles d'aforament limitat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>