TORTOSA

Tortosa perd el Segell InfoParticipa perquè el web municipal va ser menys transparent el 2018


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

15/03/2019

L’Ajuntament de Tortosa ha perdut el Segell InfoParticipa, que havia obtingut ininterrompudament des del 2013 fins al 2017. El Segell InfoParticipa és una certificació a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que cada any lliura el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). De fet, és un reconeixement a les bones practiques a les pàgines web dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Però durant el 2018, el web de l’Ajuntament de Tortosa no ha superat el 75% dels indicadors de transparència i bones pràctiques necessaris. L’any anterior, la puntuació del web de Tortosa havia estat del 96,15%.

En concret, el web municipal de Tortosa ha complit 39 dels 52 indicadors requerits. Segons el mapa d’InfoParticipa, durant el 2018 no es van publicar les actes del ple municipal, ni els acords complets de la junta de govern local. Tampoc es donava informació sobre el retiment de comptes, ni es publicava informació sobre el compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, o el nivell d’endeutament. El web de Tortosa tampoc va publicar les actes de les meses de contractació, les modificacions de contractes o les seues pròrrogues, o la relació completa de proveïdors, adjudicataris i contractistes.

El Segell InfoParticipa també hi troba a faltar la publicació de les subvencions atorgades, les respectives convocatòries i resolucions, així com els convenis signats. Tampoc hi figuraven el cost i les característiques de les campanyes de publicitat institucional als mitjans de comunicació. Finalment, el web de Tortosa tampoc hauria publicat totes les notícies sobre els plens i les mocions de l’oposició, ni hauria ofert instruments de consulta o de participació sobre temes actuals d’interès local, ni la relació de serveis municipals que es presenten i els compromisos davant de la ciutadania.

Els ajuntaments ebrencs que sí que han rebut el Segell InfoParticipa 2018 són Amposta, Alcanar, l’Aldea, Camarles i Sant Carles de la Ràpita. Amposta ha obtingut una puntuació del 96,15%, mentre que Alcanar ha assolit per primera vegada un 100%, essent l’únic municipi del Montsià que aconsegueix el Segell InfoParticipa amb esta puntuació. També l’Aldea, al Baix Ebre, ha obtingut una puntuació del 100%, per segon any consecutiu. Els webs de Camarles i de la Ràpita han obtingut una puntuació del 86,54% i del 90,38%, respectivament. En esta edició, 110 administracions locals, comarcals i provincials han rebut el Segell InfoParticipa, amb motiu d’un acte que va tenir lloc al rectorat de la UAB. // Foto AJUNTAMENT D'AMPOSTA.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>