TORTOSA

Tallada: ‘De la Tortosa actual, milloraria la falta d’unitat’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno / Sílvia Alarcón | TORTOSA

28/06/2018

Felipe Tallada va ser l’últim alcalde de Tortosa abans de les eleccions democràtiques del 1979. Durant el seu mandat, al final de la dictadura franquista, es van aconseguir el polígon industrial Baix Ebre, l’hospital Verge de la Cinta i el Parador de Turisme. 40 anys després, Tallada destaca que Tortosa ha millorat la gestió econòmica i la transparència municipal. Però demana "més unitat". I això, tot i que ell també tenia l’oposició interna dels carlistes, que eren “durs de pelar”.

De fet, Tallada recorda que en la seua època no tenien partits polítics, però sí oposició interna. En canvi, remarca que va haver unitat de criteri en qüestions que beneficiaven Tortosa, com la de permetre la segregació dels pobles del Delta.

Tallada es considera un dels facilitadors de les segregacions. El seu objectiu era deixar Tortosa com un municipi més cohesionat, amb uns pressupostos més sanejats. L’any 1967, Tallada havia heretat l’alcaldia de Joaquín Fabra. De fet, havia estat el seu regidor d’Urbanisme, i va impulsar l’aprovació del pla general d’urbanisme del 1964, que continua reivindicant. En canvi, li sap greu no haver completat les segregacions dels pobles del Delta, que després va culminar el convergent Vicent Beguer, ni haver aconseguit la millora de la carretera de la Carrova o una millor comunicació amb Lleida i l’Aragó.

De la mateixa manera, de la Tortosa actual, a Tallada el que més li dol és la pèrdua de serveis ferroviaris. I més concretament, el desmantellament de la línia directa amb València: "Em van portar a passejar pel pont nou i poc menys que vaig plorar", diu referint-se a l'antic pont del tren, ara pont de la Via Verda. "Me'n recordava quan passava el ferrocarril i anàvem a València en dos hores, igual que a Barcelona. I això, per a mi, és el més greu que tenim a Tortosa". Amb 93 anys, Tallada diu que segueix molt l’actualitat de Tortosa a través dels plens que es fan per televisió.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>