TORTOSA

Quants diners ha costat la campanya electoral als partits de Tortosa?


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

24/05/2019

A falta de conèixer les dades de Junts per Tortosa, el PSC és la candidatura que més diners ha destinat a la campanya electoral del 26-M. El mateix Enric Roig ha confirmat que la seua llista ha destinat 14.507 euros a la campanya de les municipals, molt per damunt de la resta de candidatures que es presenten als comicis.

Esquerra-Tortosa Sí ha reconegut una despesa d’uns 5.000 euros per a la seua campanya electoral. Amb tot, precisen que aquí també s’ha inclòs el cost dels actes que són a nivell territorial, com ara la visita del president Roger Torrent de dissabte passat, o bé el tancament de campanya amb Gabriel Rufián, este divendres al vespre.

Tot seguit, hi ha la CUP, que reconeix una despesa electoral de 4.820 euros. El candidat, Xavier Rodríguez, ha explicat que un dels actes de la mateixa campanya va ser un sopar per recaptar fons. Així, van ingressar uns 1.900 euros entre el sopar, els bons d’ajut i la venda de material.

Per la seua banda, Movem Tortosa ha afirmat que ha destinat a la campanya 3.686,10 euros. Es tracta de la xifra més ajustada a la normativa, ja que segons el Tribunal de Comptes espanyol la despesa electoral màxima ha de ser de 0,11 euros per habitant. El padró de Tortosa de l’any 2018 és de 33.510 persones, i la xifra resultat de multiplicar el nombre d’habitants per 0,11 euros no és altra que 3.686,10 euros.

El desajust entre esta xifra legal i les despeses que expliquen alguns partits podria explicar-se perquè les candidatures fan els encàrrecs i les factures abans que comenci oficialment la campanya electoral. Tot i així, també ha tingut en compte la normativa la candidatura de Ciutadans. El cap de llista Miquel Albacar ha explicat que el partit taronja ha destinat uns 3.400 euros a la campanya per a les municipals a Tortosa.

A banda, la candidatura de Tortosa per la República-Primàries Catalunya ha gastat uns 2.000 euros en la campanya. Però la candidata Núria Menasanch ha explicat que esta xifra no inclou l’aportació directa que els ha arribat des de Primàries Catalunya, que s’ha fet càrrec de l’edició de materials com cartells i tríptics.

Finalment, el candidat del PP, Tonyo Vallès, ha confirmat que ha pagat de la seua pròpia butxaca els 450 euros que ha invertit en la campanya. El partit de Pablo Casado només li va enviar material promocional, com ara bolígrafs, encenedors i clauers.

Junts per Tortosa és la única candidatura que ha declinat fer públic, a este mitjà, el cost de la seua campanya electoral per a les municipals.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>