TORTOSA

Polèmica abans del ple de Tortosa per una moció sobre el canvi de nom de les places d'Espanya i Constitució


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | TORTOSA

05/04/2018

La política general tornarà a estar molt present en el ple ordinari del pròxim dilluns a Tortosa. El PSC ha sigut la primera formació en presentar les mocions a la sessió plenària a l'Ajuntament. Els socialistes demanaran el suport a la Renda Garantida de Ciutadania que va ser aprovada per unanimitat del Parlament de Catalunya el juliol del 2017.

Segons els socialistes, la Renda reflectida en la Llei 14/2017 va començar a aplicar-se el passat 15 de setembre, i denuncien que no s'ha desplegat de forma efectiva malgrat que, segons el mateix Departament de Treball i Afers Socials, el 155 no ha influït en el tràmit de pagaments de la prestació. Segons els socialistes, hi ha molta gent a l'espera de rebre aquesta renda.

Per altra banda, el portaveu del PSC a l'Ajuntament Enric Roig, també ha carregat contra els partits independentistes al consistori. Primer, per la moció de la CUP que demana el canvi de nom a les places d'Espanya i la Constitució. Roig reclama consens en aquest tipus de mocions.

En aquest sentit, Roig ha recordat a l'equip de govern que els socialistes sempre han consensuat el canvi de noms a places i carrers, però denuncia que tot això es va acabar després de l'1 d'octubre.

També ha rebut l'equip de govern del PDeCAT i Esquerra en la moció per reclamar la llibertat dels polítics empresonats, el retorn dels "exiliats" i la denúncia de "la deriva autoritària de l'Estat". Roig defensa que les accions judicials són exagerades i, per altra banda, que s'està pervertint el llenguatge des de l'òrbita independentista.

Quant a l'aturada del ple a les 20 h, encara no sé sap què passarà aquest dilluns, ja que des de fa unes setmanes l'acció de protesta s'ha traslladat a la plaça Alfons XII.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>