TORTOSA

Pere Panisello renuncia com a conseller delegat de GESAT i Tortosa Salut


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

21/09/2018

Pere Panisello, fins ara conseller delegat de les societats GESAT SAM i Tortosa Salut, que gestionen l'Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l'Ebre, ha presentat este dijous la renúncia davant dels respectius consells d'administració. Panisello ha assegurat que és una decisió que ha pres i comunicat a l'alcaldessa, Meritxell Roigé, i que coincideix amb la finalització de l'encàrrec que li havia fet l'anterior alcalde, Ferran Bel, d’ocupar-se de la sortida dels centres sanitaris de Tortosa de la societat Ginsa. En qualsevol cas, també cal recordar que, a l’abril d'enguany, va transcendir que el jutjat número 4 de Tortosa investigava Panisello per la suposada contractació irregular d'empreses de la ciutat per a la prestació de serveis a l’Hospital de Jesús i a la Clínica Terres de l'Ebre. En concret, els Mossos d'Esquadra l'havien acusat de prevaricació, tràfic d'influències i falsedat documental.

Panisello, que ja està jubilat, no cobrava cap remuneració com a conseller delegat de GESAT, segons el consistori. A l'abril, Panisello va ser retingut durant unes hores per agents de la Unitat Anticorrupció dels Mossos, que també van escorcollar el seu despatx a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. En concret, se l’acusa d’haver afavorit la contractació d’empreses per a la prestació de serveis per a la Clínica Terres de l’Ebre i a l’hospital de Jesús, gestionats des de GESAT. També se l’investigava per, suposadament, haver propiciat la col·locació d’almenys dues persones, així com per haver falsificat un certificat. Però l’alcaldessa, Meritxell Roigé, va manifestar la seua “confiança absoluta” en la gestió de Panisello al capdavant de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i de la Clínica Terres de l’Ebre.

En els darrers mesos, també han coincidit els judicis pels acomiadaments de l'excap de cuina i l'exdirector de l'Hospital de la Santa Creu, que haurien obtingut productes alimentaris gourmet fent-los passar per gelatines per als avis. Un d'ells s'ha tornat a ajornar aquesta mateixa setmana i l'altre compta amb una sentència del jutjat social que considera procedent l'acomiadament del cap de cuina, donant la raó a la decisió presa per l'Ajuntament.

De fet, segons l’Ajuntament de Tortosa, l’origen de la denúncia contra Panisello tenia a veure en estos acomiadaments disciplinaris duts a terme en els darrers mesos. Uns fets que es remunten al novembre de l’any passat, arran la detenció del director i el cap de cuina de l’Hospital de Jesús en constatar la facturació de productes “gourmet” com a alimentació per a persones de la tercera edat. Així, es va determinar que els investigats, el director de l’Hospital, Josep Lluís Ferré, el cap de cuina, Martí Gas, així com un comercial d’una empresa d’alimentació de Lleida, haurien defraudat uns 45.000 euros en els últims cinc anys mitjançant aquesta pràctica. A més, també es trobava implicada la gerent de l’empresa distribuïdora, Codina Catering, la qual va quedar citada com a investigada.

Siga com siga, el fins ara conseller delegat ha explicat, davant dels consells d'administració, que ha decidit presentar la seua renúncia un cop acabada la desconnexió de l'empresa de Reus, un procés que ha estat complex i que ha derivat en una reorganització interna tant de l'Hospital de la Santa Creu com de la Clínica Terres de l'Ebre. El seu últim acte públic en el càrrec ha estat la inauguració de la nova unitat Nefrològica de l'hospital de Jesús, esta mateixa setmana.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>