TORTOSA

L’heliport de l’hospital Verge de la Cinta ja pot fer vols nocturns


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

06/08/2019

El Departament de Salut ha presentat este dimarts la nova helisuperfície de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que podrà utilitzar l’helicòpter medicalitzat el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) en horari nocturn. Les obres han suposat una inversió de 182.000 euros. El nou heliport té una nova pista d’aterratge de formigó armat, amb una àrea d’aproximació final i d’enlairament de majors dimensions, de 20 per 20 metres. A més, s’ha construït una xarxa d’enllumenat i abalisament de la pista, que permetrà operar amb vols nocturns. La directora de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha destacat la importància de les millores a l’heliport.

Per la seua banda, el cap dels Serveis Especialitzats del SEM, Josep Maria Soto, ha afirmat que la nova helisuperfície és una infraestructura “absolutament estratègica”.

Segons Salut, durant el primer any d’implantació del vol nocturn, fins a 38 pacients greus i crítics de les regions sanitàries de Tarragona i Terres de l’Ebre han estat traslladats de nit amb l’helicòpter del SEM, amb patologies com l’ictus o l’infart. Així, es preveu que cada any un centenar de persones podrien necessitar este servei a la regió sanitària de l’Ebre.

D’altra banda, Lleixà ha dit que encara s’estan estudiant les millores que es poden fer a l’heliport de Móra d’Ebre. De fet, ha recordat que, en realitat, el nou helicòpter per a fer vols nocturns des de l’hospital de Tortosa té la seua base operativa a Sabadell.

Tant la directora de l’hospital, Maria José Rallo, com la regidora de Salut de Tortosa, Mònica Ripoll, s’han sumat a les felicitacions i als agraïments per la posada en funcionament de la nova infraestructura. L’helisuperfície de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta és una de les onze helisuperfícies i heliports que actualment estan certificats pel vol nocturn H24 arreu del país. A la demarcació de Tarragona, l’altre heliport certificat és el de l’hospital de Reus.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>