TORTOSA

Les biblioteques de l’Ebre se sensibilitzen amb la salut mental


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

19/09/2018

La Taula de la Salut Mental a les Terres de l’Ebre i la Central de Biblioteques han estretit la seva col·laboració amb l’organització de fins a 45 activitats per a xiquets, joves i adults amb algun trastorn o malaltia mental. L’objectiu és contribuir a sensibilitzar, aprendre i reflexionar sobre diferents aspectes relacionats amb la salut mental amb activitats adaptades com ara conta-contes, clubs de lectura o cine-fòrums. La bibliotecària de la Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre, Mariola Castaño, ha explicat que en els conta-contes i els clubs de lectura es parlarà de la hiperactivitat i el trastorn per dèficit d’atenció, la bipolaritat o l’autisme.

L’altra activitat juvenil és l’exposició “Imperfectes” de les germanes Besolí, que tracta sobre els canons de bellesa femenina i la pressió social. Per al públic adult s’han programat sessions de cine-fòrum a les quatre capitals de comarca amb la participació d’un testimoni, un familiar i un professional de la salut. Míriam Galindo, de la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre, ha destacat la importància de destigmatitzar les malalties i els trastorns mentals, i el paper que juga el propi entorn.

El director dels serveis territorials de Cultura, Ferran Bladé, ha posat de relleu la importància del lligam cultural amb aspectes socials de rellevància.

Pel que fa a les activitats infantils, també es podrà veure l’exposició “Pesigolles: catàleg d’emocions i sentiment”. Es tracta d’una exposició itinerant que es podrà veure en 18 biblioteques del territori al llarg del 2019.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>