TORTOSA

L’home de 41 anys morts a Tortosa, la víctima més jove de l’onada de calor


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. | TORTOSA

16/08/2018

El jardiner de 41 anys que va morir dimarts de la setmana passada a Tortosa és la víctima més jove de l’última onada de calor a Catalunya. L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat la mort d’un total de 23 persones per cop de calor, tot i que dos van morir per les altes temperatures registrades abans de l’episodi de calor fixat pel Servei Meteorològic de Catalunya, entre el 2 i el 8 d’agost. Segons l’Agència de Salut Pública, són persones que tenien entre 41 i 100 anys, totes amb factors de risc previs per patologies de base o perquè estaven fent activitats a l’aire lliure amb temperatures elevades. Deu de les persones mortes van presentar el quadre a domicili, mentre que les altres 13 ho van fer al carrer: sis estaven treballant o practicant algun esport. A banda, 11 de les víctimes van morir a Barcelona ciutat, 6 a la resta de la demarcació; una a Girona, una a Lleida, i quatre a Tarragona i les Terres de l’Ebre. Només els dies de l’onada de calor, el 061 CatSalut Respon va atendre fins a 543 trucades relacionades amb la calor.

Fins el 13 d’agost, Salut ha rebut la notificació de 67 casos de persones afectades per quadres que complien la definició de cop de calor. Salut defineix un cop de calor quan una persona produeix una quantitat de calor que no pot eliminar a través de la suor o amb la dilatació dels vasos sanguinis, una situació que es dona a temperatures molt extremes. És una malaltia greu caracteritzada per una temperatura corporal igual o superior a 40 graus i alteracions del sistema nerviós central que poden provocar deliri, convulsions o coma, com a conseqüència de l'exposició a la calor ambiental o a l'exercici físic extrem. El Departament recomana a la ciutadania hidratar-se de forma continuada, sobretot les persones grans, evitar sortir en les hores de més calor, limitar l'activitat física intensa i passar un mínim de dues hores al dia en espais climatitzats.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>