TORTOSA

L’Oficina de Consum del Baix Ebre resol per mediació la meitat de les reclamacions


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

30/04/2019

La mediació directa de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) del Baix Ebre amb empreses implicades ha resolt satisfactòriament per al consumidor la meitat de les reclamacions fetes el 2018. De les 377 sol·licituds de mediació presentades, 186 reclamacions es van resoldre satisfactòriament i pel que fa a la resta, 147 expedients es van arxivar per no haver prosperat, 21 es van desestimar i arxivar, i 23 es van traslladar a arbitratge. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, va explicar que l’Oficina va gestionar 2.570 consultes, reclamacions, queixes, mediacions i arbitratges, amb un augment del 9 per cent en relació al 2017.

Zaragoza també ha explicat que l’ens comarcal ha incorporat el primer vehicle elèctric al seu parc mòbil. L'import de l'adquisició s'eleva a 33.800 euros. Aquesta furgoneta es destinarà a treballs de manteniment del tram del Baix Ebre de la Via Verda de la Val de Zafán i a altres tasques de la institució.

El ple del Consell Comarcal ha aprovat una moció, presentada pel PDeCAT, per condemnar la simulació de l'afusellament i crema de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que es va fer en un acte al municipi de Coripe. El text de la moció, que ha comptat amb els vots favorables de tots els grups comarcals a excepció del PP que s'hi ha abstingut. // Foto CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>