MADRID

Localitzen material radioactiu en un pou i el president del CSN diu que a Ascó s’ha trobat 'una cosa peculiar'


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | MADRID

12/04/2018

La seguretat a la Central Nuclear d'Ascó torna a estar en qüestió després del descobriment de substàncies radioactives en un pou a Ascó I. Aquest dimecres al vespre, el president del Consell de Seguretat Nuclear, Fernando Martí Scharfhausen va reconèixer que s'han trobat substàncies radioactives que s'estan investigant. No obstant això, el president del regulador ha tret importància a la troballa i diu que "només s'ha de saber perquè ha ocorregut".

Martí Scharfhausen, en la seua intervenció davant la comissió d'Energia del Congrés dels Diputats, va ser preguntat al respecte pels portaveus del PSOE i Units Podem sobre l'emergència que va ocórrer a la central d'Ascó el febrer passat. Des del Consell de Seguretat Nuclear s'apunta que durant una inspecció als pous al voltant de la central, van recollir diferents mostres, i en una d'aquestes es va trobar nivells anòmals de cesi i altres substàncies. El president del regulador però, dóna respostes desconcertants com "el que es va trobar és una cosa peculiar" o "és un tema complicat perquè hi ha molta terra i molt de formigó".

El document del CSN sobre la troballa també diu que aquests successos no han tingut conseqüències per a la seguretat, la salut de les persones o el medi ambient.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>