DELTEBRE

Les importacions d'arròs de Mercosur amenacen els productors catalans, segons Unió de Pagesos


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | DELTEBRE

31/07/2019

Unió de Pagesos alerta que el gran increment de les importacions d'arròs a la Unió Europea procedent dels països del Mercosur –Uruguai, Argentina, Paraguai i Brasil- posa en perill la viabilitat dels productors catalans. Segons dades del sindicat, des del passat 2015 aquestes importacions s'han disparat en un 200%, passant de les prop de 55.000 tones a les 166.000 d'aquest passat 2018. No només això, alerten que la proposta d'acord comercial entre aquest organisme i la Unió Europea, pendent de ratificació, preveu l'entrada de 60.000 tones anuals sense cap tipus d'aranzels, fet que pot pressionar a la baixa els preus dels productors autòctons.

Davant d'aquest escenari, Unió de Pagesos vol que la Unió Europea estudiï l'impacte econòmic sobre els sectors més sensibles a aquest acord amb Mercosur, només pendent de ratificar pel Parlament Europeu, per determinar els possibles efectes a mig i llarg termini. Denuncien que la Comissió Europea utilitzin l'agricultura comunitària com a “Moneda de canvi” per beneficiar sectors econòmics vinculats als serveis i productes industrials, com l 'automoció i els químics, per als quals s'obririen grans oportunitats de negoci.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>