BATEA

Pagesos de la Terra Alta denuncien que les basses de reg estan sota mínims


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | BATEA

02/08/2019

Tres membres d’Unió de Pagesos a la Terra Alta han denunciat que les basses de reg de la comarca estan sota mínims, moltes d’elles per sota del 5%. El secretari i delegat de serveis de la Unió de Pagesos a la Terra Alta, Jordi Morera, ha explicat que aquesta situació provoca problemes ja que la brutícia que s’acumula a la part baixa de la bassa s’introdueix a la xarxa reg i tapona els filtres.

Denuncien que aquesta problemàtica s’ha anat repetint al llarg dels últims anys fruit, asseguren, de la deixadesa de l’empresa de manteniment de les basses que, d’acord amb el conveni amb la Comunitat de Regants de la Terra Alta, les hauria de mantenir al 25%. El responsable d’Infraestructures d’Unió de Pagesos a la Terra Alta, Miquel Piñol, ha explicat que si hi hagués una averia a les bombes que fan arribar l’aigua a les basses, no podrien regar ni un dia.

Piñol ha advertit que les basses fins i tot podrien rebentar.

Per la seva part, el responsable de la vinya i vi de la Unió de Pagesos a la Terra Alta, Marc Paladella, ha lamentat que malgrat els joves agricultors facin inversions en reg a les seves finques, després es trobin amb una xarxa que no funciona bé.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>