DELTEBRE

La CUP Deltebre rebateja el nom del polènic carrer Capità Cortés


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | DELTEBRE

05/07/2018

D'esta forma simbòlica, la CUP de Deltebre ha canviat el nom del carrer Capità Cortés. Els anticapitalistes han presentat un requeriment a l'alcalde Lluís Soler, del Partit Demòcrata, perquè procedisca a canviar el nom d'este carrer, en compliment de la Llei de Memòria Històrica.

Els representants de la CUP de Deltebre han lamentat el motiu pel qual es va rebutjar el canvi de nom. Va ser a principis de juny davant la proposta de canviar el nom d'este carrer pel d'1 d'Octubre, i on el govern municipal es va excusar en què van ser els mateixos veïns els que van preferir mantenir el nom.

Santiago Cortés va ser un militar i capità de la Guàrdia Civil que l'any 1936 va encapçalar la revolta de nombrosos agents del cos armat al costat del bàndol franquista a Jaén. Els portaveus de la CUP de Deltebre han sigut clars en la seua posició contrària a una consulta sobre el nom d'este carrer.

Si el consistori no dóna resposta a la reclamació i a les possibles demandes del Síndic, els cupaires han anunciat que presentaran un contenciós administratiu per fer complir la Llei de Memòria Històrica.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>