GINESTAR

Demanen que es mantinguin les ajudes i les prospeccions per lluitar contra la sharka


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailMíriam Gavaldà | GINESTAR

26/09/2017

Els productors de fruita dolça de la Ribera d’Ebre segueixen lluitant contra el virus de la sharka que afecta als fruiters de pinyol, especialment a presseguers. Per aquest motiu demanen al Departament d’Agricultura que es mantinguin les ajudes i les prospeccions que serveixen per pal·liar les pèrdues que el virus provoca en els arbres i també per a que no s’estengui.

El virus de la sharka afecta a cultius de la zona sud de la Ribera i en aquest moment ja hi ha uns 30.000 arbres infectats. L’única solució és arrencar l’arbre i cremar-lo. Una altra de les solucions que s’ha posat damunt la taula és la reconversió del cultiu, una mesura que als pagesos els semblaria bé sempre que finalment tirés endavant.

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha assegurat que entén el desànim de la pagesia i ha indicat que impulsaran un grup específic per afrontar el futur.

Mentrestant els productors riberencs esperen una reunió, que estava prevista per a aquest mes de setembre, on se’ls ha d’informar de les últimes dades sobre afectació i dels plans reals que hi ha per fer front al virus de la sharka.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>