DELTEBRE

Aspa queda en llibertat després de ser detingut en una operació anticorrupció a Deltebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet / Gustau Moreno | DELTEBRE

12/03/2019

L'exalcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, i el secretari de l'Ajuntament, han quedat en llibertat després de comparèixer en seu policial i resten a l'espera de ser citats pel jutge de la instrucció, 2 de Tortosa, que investiga delictes contra l'administració pública i de falsedat documental, durant els mandats de 2007 a 2015. Aspa i el secretari són dos de les sis persones, funcionaris i exfuncionaris, detingutes aquest dimarts al matí en l’operació anticorrupció a Deltebre.

Des de primera hora del matí i fins als volts de la una del migdia, agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Policia de la Generalitat han estat registrant l’Ajuntament, d'on un parell d’agents n’han sortit amb caixes amb documentació. L'operatiu es troba sota secret de sumari, però segons ha confirmat el mateix alcalde de Deltebre, Lluís Soler, la policia buscava documentació relativa als mandats compresos entre els anys 2007 i 2015. És a dir, sota les alcaldies de Gervasi Aspa (ERC) i José Emilio Bertomeu (PSC). Soler ha donat suport als treballadors implicats.

Ha estat el mateix Ajuntament de Deltebre el que ha informat de l’operació cap a les 10:15 del matí a través d’un comunicat. Soler ha explicat que el registre s’ha produït després de diversos requeriments d’informació al consistori i que l’Ajuntament serà col·laboratiu per salvaguardar els interessos municipals.

Aspa va ser alcalde de Deltebre en el mandat del 2007 al 2011, i del 2011 al 2013. En aquest segon cas va ser per un pacte de govern amb el PSC, amb alternança a l’alcaldia amb el socialista José Emilio Bertomeu. També va ser president d'ERC a les Terres de l'Ebre des del 2004 fins al 2015. El republicà va abandonar els seus càrrecs a l'Ajuntament i a la Diputació de Tarragona per jubilació al juliol del 2018. Esquerra Republicana de Catalunya ha acordat aquest mateix dimars al matí la suspensió immediata de militància i l'obertura d'un expedient informatiu a Aspa, després de ser detingut en l’operatiu anticorrupció. L'Executiva Nacional del partit ha ofert la seua col·laboració a la justícia per aclarir els fets de forma “inmediata” i "inequívoca". En un comunicat, el partit d'Oriol Junqueras ha reiterat el compromís amb la transparència i el bon govern.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>