TORTOSA

“Més enllà del silenci”, el llibre que reivindica el paper de la dona en el teixit productiu


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

28/02/2019

“Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre”, és un exhaustiu treball de recerca antropològica que reivindica el paper actiu de les dones en el teixit productiu de la comarca durant els segles XIX i XX. El llibre, editat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, ha estat escrit per la doctora en Pedagogia, Rosa Queral, i els tècnics de la institució comarcal, Cristina Grau i Josep Miralles, amb la col·laboració de totes les associacions de dones de la comarca. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha explicat que la proposta sorgeix del Consell Consultiu de Dones. L’embrió va ser una exposició que ara han volgut traslladar al paper.

En el llibre es descriuen oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l'Ametlla de Mar, plegadores d'olives, segadores d'alfals d'Aldover o les llatadores d'Alfara de Carles, els Reguers i Paüls. El llibre també inclou propostes didàctiques amb l'objectiu de donar a conèixer la història de les dones del Baix Ebre a les noves generacions. Queral ha explicat que no es volen explicar proeses sinó posa en valor la tasca quotidiana de la dona.

Durant la presentació de llibre, l'actriu i pallassa Pepa Plana va explicar als assistents la seva experiència professional “en femení” en una societat en què a les dones no se les deixava ser pallasses i on l'humor encara s'escriu en masculí.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>