L'AMPOLLA

‘El Periple’ s’emporta un premi a Berlín i es projecta a Gràcia


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | L'AMPOLLA

16/08/2019

La pel·lícula documental ‘El Periple, la vella llum d’Europa’, del realitzador ebrenc Mario Pons, ha estat guardonada amb el Global Award al Festival Internacional de Cinema Around (ARFF International) de Berlín. L’Around International Film Festival és un esdeveniment anual independent que té com a objectiu obrir una finestra d’oportunitat, a escala internacional, a tots aquells realitzadors que difonen el coneixement de l’art visual modern amb les seues produccions cinematogràfiques.

‘El Periple’ éS un film sobre tres exilis, que uneix la derrota republicana a la Guerra Civil, el present dels refugiats de la guerra de Síria i la crisi de l’individu a la Unió Europea. El documental explica què tenen en comú el director de màrqueting d’una multinacional, un vell torrer de fars i el líder d’un camp de refugiats a Grècia.

‘El Periple, la vella llum d’Europa’, també ha estat reconegut com a Millor Documental del Festival Internacional de Cinema de Girona 2018, i va ser seleccionat al 34è Rencontres Cinémaginaire d'Argelès sur Mer. La preestrena del film a la Catalunya Nord va organitzar-la l’Associació de Filles i Fills de Republicans Catalans i Infants de l’Exili, i va obrir els actes de commemoració dels 80 anys de la retirada republicana.

A més, també va ser premiat com a millor documental en un festival a Xile i com a millor guió de llargmetratge documental en un altre festival de Veneçuela. El documental també ha quedat finalista en un altre festival a Amsterdam, a banda de ser el millor work-in-progress al Festival Memorimage, de Reus. El proper dilluns, 19 d’agost, a partir de les deu de la nit, es projectarà a la plaça del Sol de Barcelona, en el marc de la festa major de Gràcia. La projecció inclourà un espectacle, ja que el públic assistent podrà gaudir de la banda sonora del documental de Mario Pons, cineasta i cantautor, interpretada pel grup ebrenc de Jota & Blues, Los Sirgadors.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>