MÓRA D'EBRE

Litterarum potenciarà la literatura a escena


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. | MÓRA D'EBRE

15/05/2018

Litterarum Móra d'Ebre, la fira d'espectacles literaris, celebra enguany la seua 11a edició i es referma com a espai de referència i descoberta dels espectacles literaris en llengua catalana. La internacionalització de la fira, els trenta-cinc espectacles de tots els territoris de parla catalana i una dotzena d'espais de programació fan d'aquesta edició la més ambiciosa i extensa per a públic, programadors i artistes.

En una aliança entre l'Ajuntament de Móra d'Ebre i l'Institut Ramon Llull, amb el suport del Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre de la Diputació de Tarragona, s'ha organitzat una Missió Cultural de membres de comunitats universitàries a l'exterior de 9 països diferents. L'objectiu és descobrir el patrimoni històric, cultural i literari de les Terres de l'Ebre, així com internacionalitzar els espectacles literaris en llengua catalana a través de Litterarum Móra d'Ebre i les activitats que organitza l'Institut Ramon Llull fora de Catalunya. Josep-Anton Fernández, director de l'àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull ha afirmat que 'L'IRL ja programava espectacles literaris d'edicions anteriors de Litterarum; però aquest 2018 establim un conveni de col·laboració que ajudarà a la internacionalització de la fira'. Per altra banda, Albert Pujol, director de Litterarum Móra d'Ebre, afirma que 'és una excel·lent oportunitat per a Móra d'Ebre acollir una missió de membres d'universitats de fora de Catalunya'.

Entre els espectacles que faran pujar la literatura a escena destaquen Roger Mas, que ens oferirà un recull de cançons de la seua discografia, amb obra musicada de poetes com Maragall i Martí i Pol; l'espectacle «El nus la flor», com a gran cicle de cançó i recitat en català en el qual s'integra una miríada de tendències estètiques a partir d'un recull de poemes d'Enric Casasses amb Maria Mauri i Daniel Ariño, i «Verema dels sentits», amb una barreja musical i dramàtica de poemes, cançó i vins basada en textos d'Estellés a càrrec de Tomas de los Santos. Com a artista especialment convidat a Litterarum Móra d'Ebre 2018 es comptarà amb Joma, amb tres propostes transdisciplinàries per a petits i grans, que lligaran literatura catalana, il·lustració en directe i música.

Els espectacles literaris infantils i familiars, agrupats entorn al programa Litterarum Petits, tornaran a tenir un espai important en la programació de la fira. Rosa Fité amb un espectacle de titelles basat en textos de Joana Raspall, els valencians Disparatario amb un espectacle teatral basat en textos de Francesc Gisbert i Dani Miquel o el teatre musical del Grup Macedònia que tractaran textos de la Joana Raspall són algunes de les propostes més rellevants d'un total de sis de programades per a aquesta franja d'edat. // Foto LITTERARUM MÓRA D'EBRE.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>