TORTOSA

Les Terres de l’Ebre perden més de 10.700 residents en només cinc anys


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

12/03/2019

El despoblament rural a les Terres de l’Ebre s’ha agreujat de forma accentuada. El territori ha perdut, només en el període 2011-2016, un total de 10.776 residents i molts pocs municipis ebrencs s’escapen d’aquest balanç negatiu. De fet, segons un informe de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV que han elaborat Josep Maria Piñol i Juan Antonio Duro, les Terres de l’Ebre es troben entre l’estancament i la regressió demogràfica. L’estudi posa el focus en els municipis de menys de 5.000 habitants que serien 42 dels 52 existents al territori. Piñol ha afirmat que el despoblament ha emergit amb “virulència” i que cal estudiar perquè les millores que han pogut haver en infraestructures o governança no funcionen.

Enfront aquestes dades, l’estudi assenyala que aquest despoblament rural de les Terres de l’Ebre és un fenomen reversible. Com a possibles solucions per redreçar aquesta dinàmica, l’informe apunta que cal dissenyar i prioritzar projectes estratègics territorials, amb capacitat d’arrossegament, o una major coordinació entre les administracions locals i les administracions superiors.

També s’insisteix en donar un criteri transversal a la lluita contra el despoblament rural. // Foto URV.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>