DELTEBRE

La NASA també es preocupa per la situació del Delta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | DELTEBRE

22/03/2018

Aquesta és una imatge des del satèl·lit Landsat-8 feta el passat 31 de gener. En el dia Mundial de l'Aigua ens preguntem com afecta la gestió d'aquest recurs al tram final del riu Ebre. Una pregunta que s'explica en un article de la NASA i l'Observatori de la Terra, on es detalla la formació i evolució del Delta de l'Ebre.

L'article és preocupant per al delta. Un 40% del delta podria submergir-se el 2100 a causa de l'augment del nivell del mar, la subsidència de la terra i la gestió dels embassaments.

En els últims més de 2000 anys, el Delta ha anat canviant de forma. Gràcies a les inundacions, es va aportar primer els sediments necessaris per guanyar terreny al mar, i després, l'acció de l'home ha fet la resta amb la conversió dels boscos en camps.

Però és la mateixa acció de l'home que va ver créixer i consolidar el Delta de l'Ebre, la que avui condemna aquest espai natural a causa de la retallada en l'aportació de sediments a causa dels embassaments riu amunt, i també l'acció dels temporals sobre un terreny cada cop més degradat i que any rere any va disminuint la seua superfície.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>