TORTOSA

La Jueva de Tortosa recordarà Hannukah amb un espectacle de llums


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

03/12/2018

La Jueva de Tortosa, Pili Cugat, celebrarà un any més la Festa de les Llums o Hannukah amb un espectacle al call jueu de Tortosa el proper dissabte 8 de desembre. La Jueva recordarà la valentia de Caxixa, una dona jueva tortosina, valenta i devota, que va saber defensar la seva integritat en front la pressió de certs cristians així com la seva alegria encentent les 8 lluminàries de la hannukiah, símbol de la força i els miracles. Cugat ha explicat que la iniciativa va sorgir, ara fa quatre anys, amb la voluntat de recuperar la hannukiah del Museu de Tortosa.

El tinent d’alcalde de Turisme, Josep Felip Monclús, ha remarcat que l’Ajuntament aposta per les festes de recreació històrica, com el Hannukah. Monclús ha aprofitat l’ocasió per explicar que l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 308.000 euros per finançar el Passeig de les Cultures. Una obra que vol assegurar la connectivitat entre la Catedral i el Castell de la Suda, que es complementarà amb un conjunt escultòric de 15 peces, i que està pressupostada amb 717.000 euros.

La festa del Hannukah començarà a les 19 hores a la plaça de la Immaculada, es farà un recorregut pel call jueu i a les 20 hores es farà una actuació teatral i musical al Museu de Tortosa. Durant la setmana també es podrà degustar cuina jueva tortosina als restaurants del Parador i El Paiolet.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>