MÓRA D'EBRE

Un grup de treball jurídic buscarà “escletxes” legals per aturar l'abocador de Riba-roja


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | MÓRA D'EBRE

14/02/2019

La Generalitat i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre han creat un grup de treball jurídic per buscar “escletxes” legals que permetin “aturar” i “treure de la comarca” el projecte d’abocador de Riba-roja d'Ebre. Aquest és el compromís assolit en la reunió del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el consell d'alcaldes de la Ribera d'Ebre. Calvet ha assumit que “la comarca no vol l'abocador i que el seu model socioeconòmic n'és incompatible”.

Calvet ha insistit que les decisions que es prenguin disposin del màxim rigor jurídic per evitar querelles.

El 12 de març es presentaran les conclusions d'aquest grup i, amb elles, s'asseuran a negociar amb els promotors del projecte i l'Ajuntament. Les plataformes Ribera Digna i Almatret Net s'han concentrat tot el matí a les portes de la institució comarcal per mostrar el rebuig a l'abocador. Unes cent cinquanta persones han mostrat pancartes i han fet sonar els xiulets, entre crits de “Fora la merda de la Ribera”. Calvet també ha atès els seus portaveus que li han entregat les 2.400 firmes que s’han recollit contra el projecte. Un dels portaveus de Ribera Digna, Àlex de la Guia, ha afirmat que estaran atents als passos que se seguiran a partir d’ara.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha destacat que el clam unànime de la comarca ha estat clau.

El portaveu comarcal d’ERC, Josep Maria Sáez, i l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, han explicat que han deixat molt clar al conseller que no acceptaran res que no sigui aturar el projecte.

L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antonio Suárez, ha apuntat que no és moment de decisions precipitades, sinó d'explorar totes possibilitats al voltant del projecte. // Foto ACN.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>