CULTURA

Ulldecona posarà en valor la literatura rural amb un Fòrum i el premi Serret


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | CULTURA

24/02/2016

Ulldecona és l’escenari escollit per celebrar el I Fòrum de Literatura Rural. Es tracta d’una jornada cultural que tindrà lloc el proper 15 de març sota l’impuls del projecte Terra de Cruïlla amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ulldecona, la Fundació Carulla i Òmnium Cultural Terres de l’Ebre. L’objectiu es posar en valor la literatura rural, els seus escriptors i la seva contribució a la literatura catalana, així com el paper que històricament han tingut els territoris de cruïlla en la literatura. Les principals activitats de la jornada seran una lectura i interpretació entre oliveres mil·lenàries amb escolars, i una taula rodona sobre la literatura al món rural a càrrec dels escriptors Pep Coll, Mercè Ibarz, Joan Todó i Jesús Maria Tibau. El president de la Fundació Carulla, Carlos Duarte, ha afirmat que la rural és una part decisiva i determinant de la literatura.

En el transcurs del Fòrum també es donaran a conèixer les bases del Premi Serret – Terra de Cruïlla. Un premi que promou la Llibreria Serret de Vall-de-roures, de caràcter bianual, amb la voluntat de fomentar la producció literària relacionada amb el territori i el món rural. L’obra premiada rebrà una dotació econòmica de 1.500 euros atorgada pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla. El promotor de Terra de Cruïlla, José Luis Soler, ha afirmat que tant el Fòrum com el Premi tenen voluntat de continuïtat.

Per la seva part, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha volgut posar de relleu la importància històrica i cultural del municipi.

Des d’Òmnium Cultural a l’Ebre, el president Josep Moragrega, s’ha mostrat convençut que les grans històries de la humanitat estan ambientades en un entorn rural, on les relacions, assegura, “són més intenses”.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>