TORTOSA

Tortosa participa en el projecte Womart per reivindicar el talent femení a les arts visuals


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. | TORTOSA

04/04/2018

Els municipis membres de la Xarxa Transversal, entre els quals hi ha Tortosa, participen en el projecte Womart per reivindicar el talent femení a les arts visuals. La iniciativa consisteix a portar a terme 10 intervencions artístiques en l'espai públic, en cadascuna de les 10 ciutats que hi participen, i a càrrec de 10 artistes visuals de relleu. El dia 14 d'abril s'inauguraran totes les obres, coincidint amb el Dia Internacional de l'Art.

A Tortosa, l'artista escollida és Elbi Elem, pseudònim de Raquel Gómez, que pintarà el mur del pont del Mil·lenari que forma part del Museu de l'Ebre. Els treballs començaran a principis de la setmana vinent. L'acte inaugural serà el dissabte 14 d'abril a les 12 h. Des d'una hora abans, a les 11 h del matí Amics i amigues de l'Ebre han programat diferents activitats com és la construcció d'un laberint transitable, un taller d'estructura de la forma, i tallers de pintura i dibuix.

Raquel Gómez va començar fent escultura cinètica l'any 2002. De caràcter abstracte, amb un clar interès pel moviment i la composició de les formes en l'espai, el volum té molta importància en la seua obra. En la recerca constant de l'equilibri, combina la feina d'estudi amb intervencions d'art urbà, on va començar fa 7 anys. Juntament amb la varietat de materials utilitzats, l'arquitectura, els paisatges urbans i les textures del carrer són la seua font d'inspiració. En els seus darrers treballs continua en la recerca i barreja d'escultura amb pintura en murals i instal·lacions tridimensionals creant efectes visuals per la seua pròpia projecció o punt de vista, utilitzant el vídeo i la projecció com a eina per elevar la mateixa obra, desdoblant-la i utilitzant-la com un propi mirall. El 2009 va ser la guanyadora del I Concurs de Paisatge Vertical Urbà on van participar més d'un centenar d'artistes internacionals.

La iniciativa Womart sorgeix en resposta a aquesta realitat i vol explorar la relació de la feminitat, el gènere, la dona i l'art, generant un discurs que reflexione sobre aquest aspecte des de les diferents disciplines artístiques, els estils, tècniques i sensibilitats individuals de les 10 artistes participants, que han estat escollides per al projecte per l'excel·lència del seu treball, independentment de la seua trajectòria i reconeixement professionals.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>