TORTOSA

Tortosa amplia el Museu amb una sala d’art dedicada a artistes del segle XIX


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

27/02/2019

El Museu de Tortosa s’ampliarà amb dues noves sales que se sumaran a l’exposició permanent actual. Una de les sales es dedicarà a tres dels autors més representatius del segle XIX i XX. Es tracta dels pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova Estorach, i l’escultor Agustí Querol. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha apuntat que calia fer un reconeixement a aquests artistes. S’hi exposaran algunes de les peces que formen part del catàleg municipal però també es treballa per poder-hi incloure altres obres de fons privats i de galeries d’art.

L’autor del projecte d’ampliació és Ramon Valls, mentre que els doctors Jordi Carbonell i Núria Gil seran els comissaris de l'exposició. Valls ha explicat que l’espai permetrà la visita diferenciada per a cadascun dels autors.

D'altra banda, l'ampliació també obrirà l'actual sala polivalent com a espai temàtic de la Tortosa andalusina. Ho farà amb fons que ja figuren a la reserva del Museu, però també donarà cabuda a les monedes que es van trobar en les excavacions de la necròpolis del castell de la Suda i que podrien correspondre al primer terç del segle XI. Les més de 900 monedes que es van trobar en una gerreta estan sent restaurades al Museu d’Arqueologia de Catalunya. El seu director, Jusèp Boya, ha qualificat la troballa de “tresoret”.

Roigé ha assenyalat que l’ampliació del Museu serà una fita important de cara al 2021, quan Tortosa serà Capital de la Cultura Catalana. // Foto AJUNTAMENT DE TORTOSA.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>