AMPOSTA

Salinitzen la zona del Delta on s'han trobat un miler de capgrossos de granota toro


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | AMPOSTA

16/08/2018

El Parc Natural del Delta ha començat els treballs de salinització de la zona on van ser detectats els exemplars de capgrossos de granota toro. En concret, s’està inundant la llacuna amb un cabal de 0,5 metres cúbics per segon, procedent de la badia. L’objectiu és salinitzar l’aigua a 15 grams de sal per litre o més, per eliminar els capgrossos d’esta espècie invasora. A més, amb este nivell de sal no hi ha perill per a les espècies autòctones de peixos, com ara els llissals o les anguiles, que estan adaptades a ambients salins. A banda, el Parc Natural manté el mostreig i el trampeig que s’ha fet en el perímetre exterior, en què no s’ha trobat cap exemplar.



La granota toro és una espècie invasora, originària d’Amèrica del Nord, i considerada com una de les 100 espècies invasores més nocives del planeta, pel seu impacte ecològic. Al Delta ja s’han capturat gairebé un miler de capgrossos d’esta espècie, però encara cap exemplar adult. La setmana passada es va acabar la construcció d’una tanca perimetral de sis quilòmetres, reforçada amb malla. De fet, s’ha aïllat la zona i s’han bloquejat les entrades i sortides d’aigua, unes tasques prèvies a la salinització del medi aquàtic que ha començat ara.

La hipòtesi més probable sobre l’origen dels exemplars de granota toro és l’alliberament d’adults o de capgrossos per part de particulars. Segons el Parc Natural del Delta, les espècies invasores són la segona causa de pèrdua de biodiversitat al món, perquè fan perillar, desplacen i fins i tot causen l’extinció de les espècies autòctones. A més, també poden tenir impactes socioeconòmics i en la salut humana.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>