SANT CARLES DE LA RÀPITA

Recullen 70 tones d’escombraries marines a Catalunya durant el 2018


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | SANT CARLES DE LA RÀPITA

30/04/2019

L’acumulació de residus al mar s’ha convertit en una de les principals amenaces de la biodiversitat marina. Un total de 13 ports catalans, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Residus i Ecoembes, entre altres, participen des del 2017 en el projecte Marviva-Upcycling the Oceans, un eficient cicle de reciclatge que comença amb la tasca dels pescadors. En concret, es vol recuperar els residus del fons del mar transformant-los en matèria primera útil per a d’altres sectors. L’any 2018 es van recollir 70 tones d’escombraries marines a Catalunya. Des de la Ràpita, el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, ha destacat la importància de donar valor a les deixalles.

La directora de la Fundació Ecoalf, Irene Díez, ha afirmat que pel gran volum de pescadors d’arrossegament, una modalitat que treu molts de residus del mar, el port de la Ràpita era clau en el projecte per transformar els residus en un fil de primera qualitat.

El gerent de Reciclatge i Recollides Complementàries d’Ecoembes, Alberto Cadeiro, ha destacat la importància de gestionar els residus allà on es generen.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>