AMPOSTA

Per bruixa i metzinera: la cacera de bruixes arriba al Museu de les Terres de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. | AMPOSTA

15/06/2018

A partir del 1450, Europa es va veure assotada per una onada de persecucions a la que s'ha aglutinat sota el fenomen de la Cacera de bruixes. Fins a gairebé la fi de l'època moderna, unes 60.000 dones van ser executades sense un judici legítim, acusades de provocar tempestes que arruïnaven les collites, practicar mal d'ull i assassinats, i reunir-se amb el diable.

La pervivència de l'estereotip de bruixa ha perviscut fins als nostres dies, estès a partir de la tradició popular, la literatura i el cinema. Però, qui eren realment aquestes dones? L'exposició Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l'Ebre explica la gestació d'este procés durant l'Edat Mitjana i els rastres que han subsistit fins als nostres dies, posant especial èmfasi en la desconstrucció dels tòpics i analitzant la seua evolució al llarg dels segles.

L'exposició, produïda pel Museu d'Història de Catalunya, compta amb nous panells en la seua itinerància a Amposta gràcies a la recerca duta a terme pel Museu de les Terres de l'Ebre. La mostra s'ha complementat i ampliat amb l'estudi del fenomen en este territori i la seua manifestació a diferents pobles i ciutats, tot incorporant nous processos i noms que permeten identificar un substrat comú arreu del Principat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>