MÓRA D'EBRE

Joan Ramon Vinaixa i La Cana de Flix, premis Sirga d’Or 2018


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | MÓRA D'EBRE

28/11/2018

El mestre i historiador benissanetà Joan Ramon Vinaixa i Miró i l’Associació Cultural la Cana de Flix van ser proclamats aquest dimarts guanyadors del premi Sirga d’Or 2018, un reconeixement que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre atorga a aquelles persones i entitats que destaquen per la seva labor i entrega a la comarca. Jaume Masip, el president de La Cana de Flix, l’entitat que els darrers 17 anys ha recuperat bona part del patrimoni històric i arqueològic de Flix, va ser l’encarregat de recollir l’estatueta. Masip va dir que només el fet haver estat nominats ja suposava tot un reconeixement.

Minuts després, Vinaixa recollia el pin d’or. El mestre i historiador, referent català de la història dels segles XVIII i XIX de les Terres de l’Ebre, va agrair el premi destacant la satisfacció de recollir-lo envoltat d’un gran nombre d’apassionats per la música, les lletres, la història, el riu i la natura riberenca.

La consellera de Cultura del Govern català, Laura Borràs, va ser l’encarregada de lliurar la Sirga d’Or als homenatjats. Borràs va citar dos fragments del “Camí de Sirga” de Jesús Moncada per dir que els premis Sirga d’Or permeten preservar la memòria i allò que som com a poble.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va afirmar que els Premis Sirga d’Or permeten posar en valor la identitat de la comarca i va encoratjar a tots els presents a continuar endavant amb el seu treball.

En l’edició d’enguany també eren finalistes Josep Maria Pros Tarragó i Manel Saltor Pons, així com l’associació cultural Lo Llaüt d’Ascó i l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari (APPF) - Museu del Ferrocarril de Móra la Nova.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>