ULLDECONA

Entitats i plataformes lluiten contra l’espoli d’oliveres mil·lenàries


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón / Míriam Gavaldà / Albert Pascual | ULLDECONA

28/02/2018

Continua la indignació a Ulldecona després que una empresa s’emportés unes 150 oliveres d’una finca d’aquest terme municipal. Diferents plataformes i entitats reclamen ‘celeritat’ per crear una llei de protecció. És el cas de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, qui ha decidit elaborar un pla d’actuació que s’enviarà a les diferents administracions. Teresa Adell és gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia

La plataforma Salvem lo Montsià també reclama la protecció d’aquests arbres monumentals per posar en valor el sector de la pagesia.

La finca de l’Arión és un dels espais amb major concentració d’oliveres mil·lenàries. El seu propietari, Lluís Porta, remarca que una norma de rang permetria acotar el concepte d’olivera mil·lenària.

L’Ajuntament d’Ulldecona també reclama una llei de protecció, però que englobi el conjunt del territori. Núria Ventura és l’alcaldessa.

Però la situació no és la mateixa a l’altra banda del riu Sénia. A la Comunitat Valenciana existeix, des del 2006 una Llei de protecció arbòria que protegeix les oliveres que superen els 6 metre de diàmetre a 1,3 metres del sòl. Ramon Mampel, secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders ha recordat la pressió social que es va viure durant dècades. Mampel ha reconegut que la lluita, però, no s’ha acabat.

Al territori del Sénia hi ha la major concentració d’oliveres mil·lenàries del món i les més antigues del planeta.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>