TORTOSA

Entitats de 15 països es troben a Tortosa i Roquetes per afavorir el voluntariat a Europa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

17/01/2019

Entitats de 15 països europeus es troben aquesta setmana a Tortosa per treballar amb projectes d’inclusió i afavorir la mobilitat i el voluntariat del jovent a l’estranger. La iniciativa ha estat impulsada per l’associació Obre’t Ebre. Aquest dijous s’ha celebrat la I Trobada Internacional d’Entitats Juvenils a l’institut de l’Ebre. La directora de d’Obre’t Ebre, Susana Ibáñez, ha explicat perquè s’ha escollit el centre per realitzar l’intercanvi entre entitats.

L’associació Batibull de Girona i la Zim-Uk Students Network del Regne Unit són dos de les entitats que hi han participat. Els seus representants ens han explicat quin són els seus objectius.

La coordinadora de Mobilitat de l’Institut de l’Ebre, Lara Melich, ha afirmat que la trobada és una oportunitat per trobar socis europeus per a projectes Erasmus. Melich assegura que la mobilitat aporta molt al currículum personal dels estudiants, però reconeix que costa que els joves surtin de la seva zona de confort.

Els països que han participat a la trobada són Armènia, Turquia, Grècia, Croàcia, Macedònia, Regne Unit, Ucraïna, Rússia, Geòrgia, Marroc, Romania, Letònia, Bulgària, Holanda i Espanya.

Els 15 joves participants en el seminari han vingut procedents dels països de Croàcia, Macedònia, Turquia, Holanda, Letònia, Grècia, Rússia, Romania, Ucraïna, Anglaterra, Geòrgia i Armènia.

Durant la presentació a Roquetes, el regidor de Joventut, Sisco Ollé, va ressaltar que "la problemàtica dels joves afecta a tots els països i per això és important i necessari realitzar l'intercanvi d'idees i propostes que puguin fer els mateixos joves amb projectes com aquest seminari".

Per la seua part, el coordinador de Joventut a les Terres de l'Ebre, Joan Barberà, va destacar que "des de la Direcció General de Joventut es vol que els projectes d'acollida i intercanvi de voluntariat de la comunitat internacional també siguin presents en les entitats de les nostres comarques, sobretot tot de l'estratègia de la inclusió social, i per això s'intentarà que més entitats formin part del projecte Erasmus Plus". // Foto ROQUETES COMUNICACIÓ.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>