MAIALS

Els pagesos de Maials es mobilitzaran per l’incendi i contra l’abocador de Riba-roja


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Lleida TV / G.M. | MAIALS

19/08/2019

Indignació creixent a Maials, un dels municipis del Segrià afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre. D'una banda, els pagesos se senten desemparats pel fet de no rebre els ajuts directes que reclamen a la Generalitat. I de l'altra, els veïns veuen com el projecte de l'abocador de Riba-roja tira endavant, malgrat les queixes del territori. De cara a aquesta propera setmana, hi haurà reunions per estudiar protestes davant d’aquesta situació, i també per evitar la posada en funcionament de de l’abocador de Riba-roja d’Ebre, situat a escassos quilòmetres de Maials.

Maials va ser un dels municipis més castigats amb 75 propietaris amb terrenys agrícoles afectats que sumen un total de 395 hectàrees, majoritàriament d’oliveres. Els terrenys segueixen igual que a finals de juny, i els pagesos estan cada cop més disgustats amb el Departament d’Agricultura. L’administració només ha tret una línia de crèdits i no ajudes a fons perdut, com reclamaven els damnificats. Molts d’ells afirmen sentir-se oblidats i abandonats, i demanen la dimissió de la consellera, Teresa Jordà.

De fet, si no hi ha ajudes immediates, mols pagesos podrien abandonar els seus conreus per falta de recursos. La voluntat de pagesos, veïns i el consistori és intensificar les protestes fins que s’atenguin les demandes. De moment, seguiran amb els talls dels diumenges a la C-12, i no es descarten més accions coordinades amb la resta de pobles afectats.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>