MADRID

El terrorista ferit a Alcanar Platja, penedit davant del jutge


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. / ACN | MADRID

23/08/2017

El terrorista ferit a l'explosió d'Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, es va mostrar penedit davant del jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, i va demanar perdó. Segons fonts jurídiques, va aprofitar per expressar-se en aquests termes davant l'única pregunta que li va fer el seu advocat, designat d'ofici per l'Audiència Nacional, i amb el que no va tenir cap contacte fins al moment de passar a disposició judicial.

Houli Chemlal, juntament amb un altre dels terroristes, ha ingressat a la presó d'Alcalà Meco pels delictes d'integració a organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, dipòsit d'explosius i estralls. Davant del jutge Andreu va reconèixer que feia dos mesos que treballaven en l'atemptat, que l'imam els havia explicat que es volia immolar, i que fabricaven explosius des de la casa d'Alcanar Platja. A l'explosió van morir l'imam de Ripoll i Youssef Aalla, el germà d'un dels terroristes abatut a Cambrils. En canvi, ell es va salvar perquè era al porxo en el moment dels fets.

A banda de Houli, també ha ingressat a la presó Driss Oukabir, de 28 anys, que va llogar la furgoneta que va atropellar i matar 13 persones a la Rambla, i que conduïa Younes Abouyaaqoub, finalment abatut pels Mossos.

En canvi, ha sortit en llibertat provisional -i ja és a Ripoll- Mohamed Aalla, de 27 anys. Segons el jutge, tot i que el cotxe usat pels terroristes a Cambrils va al seu nom, considera que ha quedat acreditat que el veritable propietari era el seu germà Youssef, mort a l'explosió d'Alcanar. Un altre germà de Mohamed, en Said, va morir a l'atac de Cambrils abatut pels Mossos d'Esquadra.

El jutge havia prorrogat 72 hores la detenció del quart detingut, Salh El Karib, propietari d'un locutori a Ripoll i que hauria comprat bitllets per anar al Marroc per a Driss Oukabir i també per a l'imam. Finalment, aquest migdia l'ha deixat en llibertat provisional.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>