AMPOSTA

El Museu de les Terres de l'Ebre recorda 120 anys de tardes de cinema


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailAlbert Pascual | AMPOSTA

03/03/2017

Dos anys ha costat donar llum a l'exposició 'Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l'Ebre'. Un treball a iniciativa del Servei d'Atenció als Museus i el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre, d'Amposta, que es pot visitar des d'aquest divendres 3 de març fins al 21 de maig.

L'exposició recorda aquells espais on la vida transcorria entre les llums dels projectors, les bandes sonores, i les olors a tramussos i bocadillos de mejillons. Unes sales de cinema presents a tots els municipis on les il·lusions i els records encara perduren.

De les primeres projeccions en barraques de fira o teatres i ateneus a les primeres sales que es van anar expandint pel territori a partir dels anys 10 i 20. Aquelles tardes on tota la gent del poble gaudia de les històries en sales que amb el temps van acabar acollint tota mena d'activitats culturals. De la primera projecció al llunyà març del 1897 per part d'un cinematògraf itinerant de pas per Tortosa, el 1905 i les primeres sales estables dedicades a la projecció de films a Amposta, Móra d'Ebre, Roquetes o Ulldecona.

El Museu de les Terres de l'Ebre recorda aquelles sales de cine que algun moment van tenir tots i cadascun dels pobles de les nostres comarques en una exposició que convida a reviure els canvis socials i culturals del segle XX del que han sigut testimoni.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>