TORTOSA

El Govern dona el tret de sortida al pla contra el despoblament


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet/ACN | TORTOSA

09/07/2019

El Govern ha donat el tret de sortida al pla de dinamització local i contra el despoblament “Un país d’oportunitats, un país viu” amb la primera reunió de la comissió interdepartamental que el coordinarà i definirà. El president de la Generalitat, Quim Torra, va encapçalar aquest dilluns la trobada amb presència de representants de diversos departaments i d'actors locals. Torra va afirmar que s'inicia “una manera diferent de parlar” amb el territori basada en la “bilateralitat” amb les comarques i amb l'objectiu de tenir un “país equilibrat”. Segons va explicar el president del Govern, la idea central és que els ciutadans de Catalunya tinguin les “mateixes oportunitats” independentment de la part del territori on visquin.

Torra ha concretat que mantindran reunions amb alcaldes de les comarques i també es desplaçaran al territori. Seguint el pla es realitzarà a cada territori afectat per la desocupació, l'envelliment de la població i el despoblament rural un diagnòstic compartit i bilateral entre Generalitat i ens locals per aportar solucions específiques per a cada zona. En el conjunt de Catalunya, els municipis de menys de 2.000 habitants suposen gairebé el 63% del total de municipis i el 64% de l’extensió territorial, tot i que només sumen el 4,5% de la població.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>