L'AMPOLLA

El CAT invertirà més de 9 milions en la millora de les instal·lacions


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | L'AMPOLLA

24/10/2018

L’assemblea general del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) va aprovar dimarts un pressupost de 40,3 milions d’euros per al 2019. En l’assemblea, i el marc del compliment del pla estratègic 2018-2012, també es va acordar destinar, durant els propers anys, 9,3 milions d'euros en obres destinades a augmentar la garantia en el subministrament i la seguretat de les instal·lacions. Entre aquestes actuacions, que començaran el 2019, destaca la construcció d'un dipòsit regulador a la zona del Coto del Rei, al Vendrell, i el soterrament de conduccions autoportants.

En l'àmbit de les inversions, l'any vinent també es preveuen actuacions destinades a millorar la qualitat de l'aigua subministrada, instal·lant una nova estació d'electrocloració per al ramal la Pobla de Mafumet- el Morell- Vilallonga, finalitzant així tot el conjunt de la millora de la cloració de la xarxa en alta amb un total de set instal·lacions, com també l'adquisició de nova instrumentació al Laboratori Qualitat de l'Aigua i d'obres de millores electromecàniques i d'obra civil.

Des de l'entrada en servei de la planta d'ozó, en el procés de desinfecció de l'aigua en substitució del clor, s'ha consolidat un menor cost dels reactius. Respecte al 2016, en termes absoluts i relatius s'ha disminuït en prop d'un 20%, que ha suposat un estalvi de més de 200.000 euros a l'any.

Aquest factor, juntament amb la revisió del tipus de cànon de derivació per part del Consell de Ministres, que ha suposat un estalvi de prop de 700.000 euros anuals per a tots els consorciats, ha permès rebaixar la tarifa mitjana de consum en un 0,67% i situar-la en 0,5491 euros el metre cúbic. Tot i això, les tarifes unitàries individuals varien en funció de cada consorciat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>