TORTOSA

Carles Castellà presenta ‘Cultura popular, folklore i etnologia del Baix Ebre’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

05/04/2018

El filòleg Carles Castellà ha completat el seu díptic sobre llengua i etnologia al Baix Ebre. Aquest dijous presenta (a les 19.00, a l'Ajuntament de Tortosa) el llibre ‘Cultura popular, folklore i etnologia del Baix Ebre’, el treball amb què l’any passat va guanyar el XVIIè Premi Ciutat de Tortosa, organitzat per la regidora de Cultura. L’obra és un recull de mots, dites, creences, supersticions i etnotextos de la comarca del Baix Ebre, a partir d’un treball de camp que recull la memòria oral sobre el patrimoni cultural i immaterial, des d’una doble perspectiva etnològica i lingüística.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Castellà ha explicat que aquest llibre és, d’alguna manera, “el fill” d’una obra presentada fa pocs dies, ‘El tortosí del Baix Ebre i l’estàndard’, i publicada també per Onada Edicions.

Castellà també ha detallat que per fer els dos llibres va entrevistar més de 80 persones de tots els pobles de la comarca. I és que, fins ara, el Baix Ebre era l’única comarca de les Terres de l’Ebre que encara no s’havia estudiat de manera sistemàtica des del punt de visa dialectològic i lingüístic.

L’obra ‘El tortosí del Baix Ebre i l’estàndard’, presentada al març, és fruit d’una investigació de més de dos anys, guardonada amb la IV Beca Joan Veny que concedeix l’Institut Ramon Muntaner.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>