BATEA

Batea presentarà al·legacions contra els nous parcs eòlics de la Terra Alta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | BATEA

03/07/2017

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha denunciat que la Generalitat està “imposant” la implantació de tres nous parcs eòlics a Batea, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs sense tenir en compte als municipis. Els projectes van sortir a informació pública el passat divendres 30 de juny i Paladella ja ha confirmat que l’Ajuntament de Batea presentarà al·legacions. D’una banda, contra la tramitació del pla especial urbanístic dels parcs eòlics ja que considera que s’envaeixen competències municipals però també pels efectes que poden tenir els parcs en una zona que viu de l’agricultura, i especialment, del vi. Paladella assegura que estan “indefensos”. L’alcalde de Batea assegura que “no és pot pactar res amb les empreses” i al mateix temps que la Generalitat els “deixa al marge” dels projectes.

Paladella no descarta que l’Ajuntament de Batea pugui presentar un contenciós administratiu. També ha lamentat que la Generalitat no consideri prioritari obrir més places de residència per a la gent gran a Batea o la comarca de la Terra Alta però sí la construcció dels parcs.

Paladella també ha denunciat que les inversions vinculades als parcs eòlics de la zona ja construïts no s’han produït. També ha criticat l’actitud de Gas Natural i Alstom, les empreses que han de desenvolupar els nous parcs eòlics a la Terra Alta.

Els tres parcs eòlics, de 30 megawatts i 10 aerogeneradors cadascun, tindran capacitat per generar anualment l'energia equivalent al consum de 65.000 famílies. La inversió prevista és de 86,1 milions d'euros.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>