AMPOSTA

Alumnes del Ramon Berenguer IV investiguen sobre deu deportats ampostins


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | AMPOSTA

30/04/2019

Els alumnes de l’institut Ramon Berenguer IV d’Amposta que estan participant en el projecte “Portes de la Memòria” han fet una valoració molt positiva de l’experiència. Durant dos anys, els alumnes investiguen la vida de deu deportats ampostins als camps d’extermini nazi a través de la recerca en arxius i entrevistes. Una de les coordinadores del projecte, Carme Magí, ha explicat que amb el projecte es vol recuperar la memòria i que els alumnes es qüestionen el present.

Magí també ha detallat els noms dels deportats que s’investiguen i ha fet una crida a la ciutadania perquè els facin arribar tota aquella informació de que disposin.

Una de les alumnes que participa en el projecte ha afirmat que allò que més l’ha impactat es poder llegir les cartes que un dels deportats enviava a les seves famílies.

Els alumnes viatjaran divendres al camp de Mauthausen. Allí participaran en la commemoració de l’alliberament del camp de concentració i faran un homenatge públic als deportats ampostins. També s’elaboraran plafons dedicats a cadascun dels investigats per fer una exposició. També faran un mapa digital per geolocalitzar tots els moviments dels deportats i col·locaran llambordes simbòliques davant la porta de l’últim domicili conegut dels deportats a mode de memorial. // Foto AJUNTAMENT D'AMPOSTA.

Tot el que s'ha dit, a la Roda de Premsa:



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>