L'AMETLLA DE MAR

Alliberades a l’Ametlla de Mar cinc tortugues marines


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | L'AMETLLA DE MAR

05/07/2018

Aquesta és l’expectació que s’ha creat aquest dijous al matí a la platja de Pixavaques de l’Ametlla de Mar.

I és aquest entorn ha estat l’escenari de l’alliberament de cinc tortugues, que van ser capturades accidentalment en xarxes d’arrossegament. Un cop els pescadors van rescatar les tortugues, aquestes van ser traslladades a la Fundació CRAM per al seu tractament i recuperació. I aquest matí, ha tingut lloc el seu retorn a l’aigua. Un acte simbòlic que permet conscienciar a petits i adults sobre la cura d’espècies vulnerables.

Però el seguiment de les tortugues no acaba aquí.

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació tenen en marxa un programa per sensibilitzar i implicar els pescadors en el rescat d’aquesta espècie vulnerable en l’àmbit del delta de l’Ebre.

En total ja són 57 les tortugues que s’han recollit de mans de pescadors des del maig de 2017 fins ara. D’aquests, se n’han alliberat 36, la resta continuen en tractament i dos tortugues van morir a causa de la gravetat de les lesions.

El Delta de l’Ebre concentra la majoria de captures accidents d’aquests animals, ja que hi ha un nombre major de població. Les condicions deltaiques, el nombre d’embarcacions d’arrossegament o el fet que sigui una zona amb una alta biodiversitat en són algunes de les causes.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>