TORTOSA

Les parròquies del Bisbat de Tortosa tanquen el 2015 amb 211.000 euros de dèficit


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

02/11/2016

Les parròquies de la Diòcesi de Tortosa han tancat amb dèficit l'exercici econòmic de 2015. En concret, les despeses, de 2,547 milions d'euros, han superat els ingressos, de 2,336 milions d'euros, amb un total de 210.979 euros. Tot i això, les aportacions dels fidels han augmentat en més de 174.000 euros, el que representa el 65% dels ingressos. Per tant, les parròquies són menys dependents d'aquests donatius que al 2015 quan representaven el 92% dels ingressos. El 31% de les despeses de 2015, 800.000 euros, s'ha destinat a amortitzar préstecs d'obres i reparacions d'altres anys i el 24%, 611.228 euros, correspon a l'aportació que fan les parròquies al fons comú de la Diòcesi. L’Ecònom Diocesà del Bisbat de Tortosa, mossèn Víctor Cardona, explica que les esglésies segueixen passant dificultats mentre que la Diòcesi manté números positius, amb un superàvit de 86.123 euros. Els ingressos van superar els 2,7 milions d’euros i les despeses els 2,63 milions d’euros.

Cardona ha volgut remarcar que moltes de les reformes on no hi ha ajudes de l’administració cal amortitzar-les a llarg termini, de vegades, sense tanta ajuda dels fidels com quan es fan les obres. D’altra banda, l’Ecònom Diocesà del Bisbat de Tortosa ha explicat que hi ha hagut una lleugera recuperació en les aportacions dels fidels tot i la davallada d’habitants de la Diòcesi.

A causa de les poques vocacions i la jubilació de molts capellans, cada cop hi ha més parròquies que comparteixen el servei dels sacerdots. En concret de les 141 esglésies, 52 es serveixen d'altres parròquies a la demarcació de Tarragona i 26 a la demarcació de Castelló. Hi ha 106 sacerdots a la Diòcesi de Tortosa, 74 en actiu i 32 emèrits. Actualment hi ha tres seminaristes del Bisbat, formant-se a Barcelona, i durant el 2015 es va ordenar un únic nou sacerdot i un diaca prevere. Diumenge 13 novembre la Diòcesi de Tortosa celebrarà la campanya de germanor per tal d’impulsar una participació més solidària de la ciutadania en el sosteniment econòmic de l’Església. Foto ACN.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>