MÓRA D'EBRE

La Ribera d’Ebre i la Terra Alta estenen el coworking rural a Europa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | MÓRA D'EBRE

13/11/2018

El Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta participa, juntament amb altres sis Grups d’Acció Local (GAL) de la Unió Europea, en un projecte de cooperació transnacional per impulsar els espais de coworking en zones rurals europees. Representants de Letònia, Alemanya, Irlanda, França, Gales i Catalunya s’han trobat aquest dimarts a l’Arxiu Comarcal de la Ribera amb representants del CIS i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per signar l’acord i avançar conjuntament en les línies de treball que permetin avançar en la sostenibilitat d’aquest model d’economia rural. La gerent del CIS i impulsora del projecte, Begoña Garcia, ha explicat que l’objectiu és intercanviar coneixements i experiències per poder-los aplicar al territori.

En la mateixa línia s’ha pronunciat, Èric Durand, de l’espai francès La Quincaillerie: "A França tenim un centre per reunir els coneixements, un espai de coworking amb un departmanet digital. També tenim un FAB LAB i un ampli espai dedicat a la convivència, que és un servei públic per a la nostra comarca".

Julianne Hayes, del grup d’acció local irlandès de la regió de Donegal ha explicat que els interessa molt la figura del dinamitzador del model de coworking català: Encara no hem començat el projecte, però ens agrada molt la figura de dinamitzador del model de coworking català per fomentar la col·laboració entre els nostres veïns i usuaris)

Aquest projecte transnacional està impulsat pel grup francès, a qui una delegació del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta va visitar a principis d’any per compartir experiències i a partir de la qual sorgeix aquesta iniciativa, que vol reactivar l’economia rural europea a partir de les TIC i de comunitats actives que treballin en xarxa, frenant el despoblament i captant o retenint talent en aquests territoris.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>