SANT JAUME D'ENVEJA

Un 80 per cent de la brossa marina a les platges del Delta és de material plàstic


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | SANT JAUME D'ENVEJA

26/04/2018

Taps, restes de xarxes o bosses de plàstic. Aquests són alguns dels residus que els tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre han trobat a la platja del Serrallo de Sant Jaume d’Enveja. Es tracta d’una acció que s’emmarca en el projecte ACT4LITTER i en el qual el Delta de l’Ebre forma part com a projecte pilot.

Per tal de lluitar contra la contaminació dels ecosistemes a la Mediterrània, no només es recullen deixalles sinó que també es busca conèixer la composició de la brossa per actuar en les activitats humanes que la produeixen.

Segons els tècnics, un 80% de la brossa prové de la terra mentre que el 20% restant ha arribat per les activitats al mar.

El passat mes de desembre ja es va analitzar la brossa en aquest mateix espai i en altres 20 punts de la Mediterrània. En aquell moment es van recollir més de 22.000 productes, amb una densitat mitjana d’1,2 elements per metre quadrat. A la platja del Serrallo va ser menor amb 0,03 objectes per metre quadrat.

La Mediterrània és una de les conques més afectades per la brossa marina a tot el món.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>